Speculaas boterkoek

Deze lekkere speculaasboterkoek maakte ik voor de foodblogswap van november. Ik werd ingedeeld op het blog van Boor, mij welbekend, want ik volg haar al tijden op facebook. Boor woont in Frankrijk en verhuurt daar in een prachtige boerderij heerlijke vakantieplekken. Leuk om eens naar te kijken, hoewel in deze tijd vakantie niet echt binnen het bereik ligt. 

Boor kookt ook zelf voor haar gasten en die recepten deelt ze op haar blog. Zo ook dit heerlijke Hollandse recept voor boterkoek, die een nog Hollandser tintje kreeg door het toevoegen van speculaaskruiden. Een heerlijke variatie op de standaard boterkoek.

Zoals gebruikelijk bij de blogswap, pas je wat aan aan het recept. In mijn geval betekende dit dat ik iets minder suiker heb toegevoegd en iets minder boter. 

Boor, bedankt weer voor je heerlijke inspiratie op je blog. Heb er weer van genoten om er lekker rond te snuffelen. Bedankt ook voor je geduld dat mijn aandeel iets later dan eind november online kwam.

Wat heb je nodig:

(voor een vierkante vorm van 20x20cm)

300 gram speltbloem
250 gram roomboter
160 gram  suiker
snufje zout
15 gram speculaaskruiden.
1 eigeel om te bestrijken

Hoe maak je het:

Mix de zachte roomboter samen met de suiker tot een mooie romige massa. Meng de speltbloem met het zout en de speculaaskruiden en voeg toe aan het botermengsel. Kneed tot een mooie soepele deegbal. 

Bedek de bodem van je bakvorm met het deeg en bak 25 minuten op 170 graden hetelucht. 

Laat afkoelen en geniet!

Bron: https://domainemalpaskookt.com/sinterklaas-boterkoek-met-speculaaskruiden/

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *