Witte glacékoek

Op Instagram wordt regelmatig een foodblogswap georganiseerd onder de naam swiepswoepswap. De bedoeling, andere blogs leren kennen, door een recept van een ander blog te maken. Deze maand werd ik ingedeeld op het blog van NiskeBakt. Super mooie baksels en niet onbelangrijk, ook hele mooie foto’s

Ik ging deze keer voor haar roze koeken. Zoals niet ongebruikelijk bij een foodblogswap verander je het recept een klein beetje, dat deed ik dit keer door de koeken niet roze te maken maar een mooie witte glazuur te gebruiken. Ik gebruikte als vocht citroensap, wat het een heerlijIke frisse smaak geeft. Ik vind het resultaat echt mooi geworden!

Eigenlijk zijn dit gewoon minislofjes met in plaats van vulling een mooi glazuurlaagje. Eenvoudig, maar super lekker.

Wat heb je nodig:

Voor 8 koeken

voor de koekbodem:

  • 85 gram roomboter
  • 80 gram suiker
  • 1 eigeel
  • rasp van een citroen
  • snufje zout
  • 130 gram speltbloem
  • 3 gram baksoda

voor de amandelspijs:

  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram suiker
  • 1 eiwit

voor de glazuur

  • 150 gram poedersuiker
  • 20 a 30 ml citroensap

Verder nodig:

siliconen cupcakevormpjes

Hoe maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de koekbodem door elkaar tot een mooi soepel deeg. Zet even in de koelkast.

Maak de amandelspijs door de ingrediënten door elkaar te roeren. Dit is best plakkerig, maar zorgt er wel voor dat het straks heerlijk smeuig is als het gebakken is. Zet ook even in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 8 gelijke balletjes. Druk uit op de bodem van de cupcakevorm. Haal de amandelspijs nu ook uit de koelkast en rol er 8 plakkerige balletjes van. Verdeel over de deegbodem en zorg dat je rondom een rand van 1/2 cm open houd.

Bak de bodempjes in een voorwerwarmde oven (175 °C hetelucht) in 15 a 17 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen in de vorm, zodat ze de kans krijgen om wat steviger te worden, voordat je ze uit de vormpjes haalt. Laat goed afkoelen.

Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met de citroensap. Begin met 20 ml. Is het dan nog niet vloeibaar genoeg voeg dan voorzichtig nog wat citroensap toe. Doe dit echt beetje voor beetje want te dun zorgt ervoor dat het niet mooi dekt.

Verdeel de glazuur over de koeken en geniet!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *