Ik ben Willeke Thierry, geboren in Amsterdam en opgegroeid in de Wieringermeerpolder.

Als kind was ik vooral bezig met het uit elkaar halen van speelgoed, om te onderzoeken hoe het in elkaar zat, en om te kijken of ik het ook weer zelf in elkaar kon zetten.

Was nooit echt bezig met typische meidendingen, maar vooral een denker…

Zat op de bank bij mijn opa en oma uren met een rubiks cube, net zolang totdat ik hem opgelost had. En dat lukte meerdere keren, maar iedere keer was het weer een puzzel. En dat zonder YouTube.

Op de mavo deed ik naast Nederlands en Engels examen in de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde. Ik was geen talenmens, Engels was echt een drama voor me, maar de exacte vakken daarentegen, daar leefde ik helemaal van op.

Geslaagd met allemaal achten en een 5 voor engels besloot ik dat het tijd was om verder te gaan met mijn kwaliteit voor logisch denken. Ik ging naar de laboratoriumschool in Leeuwarden en leerde daar exact werken en nog meer passie voor scheikunde.

Een aantal jaar geleden besloot ik het nauwkeurig werken, wat ik geleerd heb op de laboratoriumschool toe te passen in de keuken en met succes.

Naast bakken thuis als hobby geef ik les op school in natuurkunde en scheikunde.

De mooie mix van proefjes, bakken, scheikunde en de overlap tussen al die elementen laat ik jullie graag zien in dit blog.