Deze gemberkoekjes heeft mijn dochter gemaakt. Ik mocht niet helpen, ze wilde het helemaal zelf doen.

Onze tweede zoon zit op een agrarische vmbo school en krijgt daar ook koken. Tijdens een van die lessen had hij eens heerlijke suikermoppen gebakken, en dat heeft hij inmiddels thuis ook al een paar keer gebakken. 

Toen wilde dochterlief die koekjes ook eens bakken, maar dat mocht zeer beslist niet. Dat was echt zijn recept… 

Tsja… wat dan??? Een eigen recept dan maar. Ze ging op zoek in mijn kookboeken en kwam er op uit dat ze deze koekjes wilde bakken. Dat onze andere zoon die koekjes in 2017 ook al eens gebakken had, maakte haar niet uit. Hij wist dat toch niet meer. 

Dus hop… aan het afwegen dan maar. 

Ingredienten

Wat heb je nodig:

50 gram roomboter
2 eetlepels keukenstroop
80 gram lichtbruine bastersuiker
1 eetlepel citroensap
1 ei
150 gram speltbloem
3 gram baksoda
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
poedersuiker

Hoe maak je het

Hoe maak je het:

smelt de roomboter en meng met de citroensap, stroop en basterdsuiker. Roer ook het ei erdoorheen
Meng de rest van de droge ingrediënten (behalve de poedersuiker) door elkaar.  Schenk de natte ingrediënten erbij en meng tot een mooi deegje. 

Zet het deeg minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Vorm balletjes van ongeveer golfbal grootte en rol door de poedersuiker. Leg op de bakplaat en druk een klein beetje plat. Laat flink wat ruimte over tussen de balletjes. 

Bak de koeken gaar in ongeveer 10 tot 12 minuten. 

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *