Gele koeken

Afgelopen zondag maakte ik deze gele koeken. Eigenlijk zijn het gewoon cupcakes met geel glazuur. Ik vind glazuur meestal super zoet, het is natuurlijk bijna puur poedersuiker. Doordat door deze glazuur lekker zuur citroensap zit, is de ervaring van zoet opeens anders. Lekker fris en zeker een blijvertje. Eerlijk is eerlijk… ik vind ze lekkerder dan de mierzoete roze koeken.

Ingrediënten:

  • 165 gram speltbloem
  • 3 gram baksoda
  • 60 gram jus d’orange
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 120 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 citroen
  • 200 gram poedersuiker
  • gele kleurstof

Bereiding:

Roer de droge ingredienten goed door elkaar en voeg daarna de eieren, olie en jus d’orange toe. Klop met een garde door elkaar tot je een mooi egaal beslag hebt. Vet een cupcakeblik voor twaalf cupcakes in en verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak in de oven op 170 °C in 15 tot 17 minuten gaar. Haal uit de oven en leg er gelijk een snijplank op, zo worden de cakejes mooi plat. Laat goed afkoelen.

Pers de citroen uit. Meng de poedersuiker met 4 eetlepels citroensap en roer er ook een klein beetje gele kleurstof door. Dip de afgekoelde cakejes in de glazuur en laat mooi hard worden.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *