After eight brownies

Ben jij ook zo gek op after eight? Zo niet, dan kun je dit recept beter skippen.

Ik vind het heerlijk! De combinatie pepermunt en chocola… I like it. 

Dit recept heb ik lang geleden al eens gezien op het blog van Jillicious. En toen ze een poos terug op instagram vertelde dat ze al haar recepten ging verwijderen van internet heb ik snel een paar recepten opgeslagen, zodat ik mijn musthaves nog kon maken wanneer de tijd daar zou zijn. 

Uiteindelijk bleek dat haar blog gewoon zou blijven bestaan, maar dat mag de pret niet drukken. 

Dit recept dus van haar blog, met mijn eigen persoonlijke touch.

Ingrediënten:

Voor de brownie:
125 gram roomboter
125 gram cacaomassa of hele pure chocolade
200 gram fijne (ongeraffineerde) suiker
1/2 tl vanillepoeder
2 eieren
100 gram (spelt)bloem
snufje zout

Voor de pepermuntlaag:
50 gram roomboter
80 gram poedersuiker
2 a 3 druppels pepermuntolie
evt wat groene kleurstof.

Voor de glazuurlaag:
20 ml water
50 gram (ongeraffineerde)suiker
30 gram cacaomassa of hele pure chocolade

Wat heb je nodig:

De brownie:
Bekleed een bakvorm met een bakpapiertje. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht. 
Smelt de roomboter in een pannetje. Als het volledig gesmolten is voeg je de cacaomassa toe. Laat even staan tot alle cacaomassa gesmolten is en roer even door. Voeg nu de suiker toe en roer door. Klop met een garde de eieren er 1 voor een doorheen. Meng de bloem met het zout en de vanillepoeder en klop dit er als laatste ook nog doorheen. Schenk het beslag in de bakvorm en bak voor 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Pepermuntlaag:
Maak ondertussen de pepermuntlaag door de boter romig te mixen. Schep daar schep voor schep de poedersuiker bij en mix door. Breng op smaak met een paar druppels pepermuntolie en voeg evt. een paar druppels kleurstof toe. Laat staan tot de brownie helemaal is afgekoeld en besmeer daarna de bovenkant van de brownie ermee. Zet in de koelkast, zodat de boterlaag lekker koud is. 

De chocoladeglazuur:
Kook het water met de suiker tot het suiker helemaal is opgelost. Snijdt de cacaomassa in kleinere stukjes en schep bij de suikersiroop. Laat smelten en roer nog eens goed door. Laat afkoelen en schenk over de koude roomboterlaag en verdeel er een beetje overheen. Zorg er echt voor dat het glazuur niet meer te warm is anders smelt de roomboter. Laat de brownie nu buiten de koelkast staan en laat de glazuurlaag uitharden.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *