Chocoladetaart met noten en karamel

Kun je je iets lekkerders voorstellen? Dit is echt het einde. De knapperige noten, in combinatie met de zoete karamel en dan ook nog het bittere van de pure chocola. Dit moet je gewoon geproefd hebben.

Voor de foodblogswap op Instagram maakte ik deze heerlijke combinatie van het blog van Debbie. Als je van zoet houd, moet je echt eens een kijkje nemen op haar blog, want ze creëert de heerlijkste dingen. Een daarvan was dus deze lekkere chocoladetaart. 

Ik heb het recept iets aangepast omdat het recept van Debbie voor 2 cakevormen was. Na een beetje rekenen wist ik dat deze vorm ongeveer dezelfde inhoud heeft als een cakeblik. 

Debbie, bedankt weer voor je heerlijke inspiratie op je blog. Heb er weer van genoten om er lekker rond te snuffelen. Bedankt ook voor je geduld dat mijn aandeel iets later dan eind november online kwam.

Wat heb je nodig:

voor een cakevorm van 24 cm of een taartvorm van 28 cm.

Voor het beslag:
115 gram speltbloem
175 gram suiker
50 gram cacaopoeder
4 gram baksoda
1/2 tl zout
1/2 tl vanillepoeder
120 ml melk
60 ml zonnebloemolie
120 ml kokend water
1 ei

Voor de notenkaramel:
150 gram gemengde noten
150 gram suiker
1 eetlepel water
50 ml melk


Hoe maak je het:

Roer de droge ingrediënten in een mengkom door elkaar.  Schenk de natte ingrediënten (behalve het ei) erbij en roer goed door elkaar met een garde. Meng als laatste het ei erdoor en schenk alles in een goed ingevette bakvorm. Bak de cake in 25 tot 30 minuten gaar op 175 graden hetelucht.

Maak de karamel door het suiker samen met het water in een pannetje op zacht vuur te verwarmen. Niet roeren, gewoon geduldig wachten tot het mooi goudbruin kleurt. Kook de melk en schenk voorzichtig bij de karamel. Verdeel de noten over de taart en schenk de karamel er voorzichtig overheen. 

Geniet!

Bron: https://debsbakerykitchen.nl/snelle-chocoladecake-met-noten-karamel-en-sprinkles/

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *