Yoghurttaart met frambozen

Yes hier ben ik weer. Na een hele poos niet meer bezig geweest te zijn met bakken, zaterdagen voorbij laten gaan, dat ik wel wilde bakken, maar het gewoon niet uit m’n handen kwam is het gisteren dan toch weer gelukt.

Met twee weken vakantie in het vooruitzicht en even niet met school bezig zijn, was dit weer even een heerlijke ontspanning.

De taart is opgebouwd uit een laag kruimeldeeg, witte yoghurt, zelfgemaakte frambozengelei en een laag frambozenyoghurt. Gedecoreerd met mooie toeven stevige slagroom.

Wat heb je nodig en hoe maak je het:

Voor een springvorm van 16 cm

De bodem:
100 gram biscuitjes
40 gram roomboter

Smelt de roomboter. Maal de biscuitjes en roer door de gesmolten roomboter.  Bedek de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast. 

Witte yoghurtlaag
450 gram Griekse yoghurt
150 gram slagroom
75 gram witte basterdsuiker
5 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine in koud water. Roer de suiker door de yoghurt. Klop de slagroom stijf en spatel er doorheen.  Los de gelatine op met aanhangend vocht. 

Voeg een beetje van het yoghurtmengsel toe en warm mee. Roer het gelatinemengsel door de rest van het yoghurtmengsel. Schenk 300 gram van het yoghurtmengsel in de springvorm. Laten opstijven in de koelkast.

Frambozengelei:
125 gram diepvriesframbozen
25 gram suiker
1 blaadje gelatine

Week het blaadje gelatine in koud water. Breng de frambozen samen met de suiker op laag vuur zachtjes aan de kook.  Haal van het vuur, roer de gelatine erdoor. Kijk of de yoghurtlaag in de springvorm al stevig is. Zet een bakring van ongeveer 10 cm midden op de witte laag en schenk hier het frambozenmengsel in.  Laat goed opstijven. Verwijder de ring om de frambozengelei en schenk de rest van de yoghurt erover. Strijk glad en laat weer opstijven.

Roze yoghurtlaag:
200 gram frambozen
50 gram suiker
225 gram Griekse yoghurt
75 gram slagroom
3 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de frambozen met de suiker zachtjes aan de kook. Pureer en zeef. Los de blaadjes gelatine hierin op. Roer de yoghurt los met de frambozengelei. Klop de slagroom stijf en spatel door de yoghurt. Schenk het over de witte laag in de springvorm. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 

Decoreer met slagroom. 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *