Het is een tijd stil geweest op m’n blog. Druk met school, ziek geweest door … ik noem de naam maar niet . Maar gisteren was er, ondanks een erg drukke week, met veel leuke sociale dingen, en ja… zelfs ik heb er van genoten, toch de tijd om dit lekkere taartje te maken.
Het is een biscuit, in drie lagen gesneden en gevuld met laagjes roomkaas/yoghurtvulling. De roze laag krijg je door 2 a 3 eetlepels jam, al dan niet zelfgemaakt, door het mengsel te roeren en evt nog wat bij te kleuren met een paar druppels kleurstof.
Gedecoreerd met schuimpjes en kersen vind ik dit taartje weer echt een beauty, die ook nog eens heerlijk gesmaakt heeft.
Wat heb je nodig:
(voor een taartje van 18 cm.)
Voor de biscuit:
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- 60 gram speltbloem
- 15 gram maizena
voor de vulling:
- 200 gram roomkaas
- 200 gram Turkse yoghurt
- 300 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels frambozenjam
Voor de decoratie:
- meringue schuimpjes
- kersen
Hoe maak je het:
De biscuit:
Klop de eieren met de suiker in 20 minuten stevig en heel luchtig. Zeef het maizena speltbloemmengsel erboven en spatel het er voorzichtig doorheen. Schenk het in een goed ingevette springvorm en bak in 25 a 30 minuten gaar in een oven op 160ºC.
De vulling:
Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Roer de roomkaas samen met de yoghurt en de suiker los. Klop de slagroom stijf en roer met de garde door het roomkaasmengsel. Weeg 300 gram van het roomkaasmengsel af en roer hier de jam doorheen. Los de gelatine met aanhangend vocht en evt. een klein beetje extra water op in een pannetje op zacht vuur. Schenk bij de 300 gram roomkaasmengsel en roer goed door.
Snijd de biscuit in 3 lagen en leg de eerste laag in een springvorm. Schenk het roze roomkaasmengsel hierop. Laat opstijven in de koelkast.
Week de laatste drie blaadjes gelatine in koud water. Weeg weer 300 gram roomkaasmengsel af. Los de gelatine weer op in een pannetje en schenk bij het roomkaasmengsel. Leg de 2e taartlaag op de roze vulling en schenk hier bovenop het witte roomkaasmengsel. Laat weer opstijven in de koelkast.
Smeer een klein beetje van de overige roomkaas op de witte laag en leg de laatste taartlaag daar bovenop. (zo blijft het plakken, anders ligt het los.) Verdeel de rest van het roomkaasmengsel wat je nog overhebt daar overheen en zet weer in de koelkast.
Vlak voor het opdienen decoreer je de taart met de meringue schuimpjes en kersen.
Enjoy!
Mmm deze ga ik ook proberen. Klinkt goed met zo’n frisse laag ertussen. Maak je die schuimpjes zelf? Of zijn dat van die op gespoten meringe bollen?
Hoi Francien,
Ik heb de schuimpjes gekocht bij de jumbo. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf bakken.