Kersenslof met monchou en lemoncurd.

Wat een pareltje he! Alweer een cheesecakevariant, maar nu met lemoncurd en een sloffenbodem. Eerlijk is eerlijk, dat is voor mij alles gecombineerd wat ik lekker vind in taart.

En nu het kersenseizoen weer begonnen is, moet je toch ook dat combineren in een taartje.

Gaan jullie mee aan de bak?

Hoe maak je het:

Voor de bodem:
210 gram speltbloem
4 gram baksoda
145 gram roomboter
140 gram suiker
1 ei
snuf zout
1 eetlepel citroensap.

Voor de lemoncurd:
water
2 eidooiers
3 citroenen uitgeperst
60 gram suiker
30 gram maizena
60 gram roomboter

Voor het monchoumengsel:
1 eiwit
60 gram suiker
40 ml water
2 blaadjes gelatine
200 gram monchou

Decoratie:
Verse kersen
Bloemblaadjes

Wat heb je nodig:

Voor de lemoncurd:
Pers de citroenen uit en vul dit evt. samen met het water aan tot 200 ml. Doe dit met de suiker in een pannetje. Breng langzaam aan de kook en roer het goed door tot alle suiker is opgelost. Meng de maizena met een klein beetje van de citroensap en roer goed door tot je een egaal papje krijgt. Voeg evt nog wat meer citroensap toe. Als alles goed is gemengd schenk je dit maizenamengsel bij de citroensap en breng je het weer aan de kook. Haal van het vuur en laat de koude boter er doorheen smelten. Roer goed door. Zorg dat het wat afgekoeld is en roer dan de eidooiers erdoorheen.

Voor de bodem:
Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Kneed alle ingredienten voor de bodem goed door elkaar tot een mooie deegbal. Druk dit uit in een goed ingevette bakvorm van 22 a 24 cm. Zorg voor een klein opstaand randje en schenk hier (een deel van) de lemoncurd in. Zet in de oven en bak in 20 a 25 minuten tot het een mooie goudbruine kleur heeft. Laat even afkoelen in de vorm en verwijder hem dan.  Laat verder afkoelen


Het monchoumengsel:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de eiwitten samen met de 10 gram suiker mooi stijf.
Verwarm ondertussen de rest van de suiker met het water tot een temperatuur van 110 graden celcius. Schenk dit in een dun straaltje bij de eiwitten terwijl je de mixer gewoon laat doormixen. Zet de mixer nu op de laagste stand en laat nog even door draaien.


Roer de monchou in een beslagkom los en verwarm de gelatineblaadjes met nog wat aanhangend vocht in een pannetje tot het opgelost is. (zorg dat het niet kookt.) Schenk dit bij de eiwitten en klop nog even door. Spatel nu een klein beetje van het eiwitmengsel door de monchou. Als dit goed is gemengd doe je de rest van de meringue erbij en spatel je dit voorzichtig door de monchou. Zet een kleinere springvorm op je taartbodem en schenk daar de monchou in. Strijk glad en laat opstijven in de koelkast.

Decoreer met verse kersen en wat bloemblaadjes.

Geniet!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *