NY CHEESECAKE MET AARDBEIEN

Ik maak vaak cheesecake. Ik vind ze mooi en er is ontzettend veel variatie mogelijk. Waar ik meestal kies voor de ongebakken variant is dit een cheesecake die je bakt in de oven, en dat geeft een heel andere smaaksensatie.

Bij een gebakken cheesecake moet je opletten dat de bovenkant niet openbarst, dat zou namelijk ontzettend jammer zijn van al je werk. Tips om dat te voorkomen… Open de oven niet tijdens het bakken en mix de cheesecake niet te lang door, zodat er niet te veel lucht in het cheesecakemengsel zit. En als je de oven dan ook nog eens niet te hoog zet, waardoor de bovenkant al een korst vormt voordat de cheesecake klaar is, dan heb je grote kans dat je een mooie cheesecake uit de oven haalt.

Nu is iedere oven natuurlijk anders, dus gaat het nou toch bij de eerste keer fout, zet dan de oven de volgende keer iets lager of probeer nog rustiger het roomkaasmengsel door te mengen.

Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

160 gram biscuitjes
50 gram roomboter.

Voor de cheesecake:

600 gram roomkaas
3 eieren
150 gram (ongeraffineerde) suiker
snufje vanillepoeder
7 gram maizena

Voor de aardbeiensaus

100 gram aardbeien
50 gram suiker

Hoe maak je het:

De bodem:
Vermaal de biscuitjes en smelt de roomboter. Roer de koekkruim door de boter en bedek de bodem van de springvorm ermee. Zet even in de koelkast.

De cheesecake:
Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht. Klop met een garde de roomkaas met de suiker en de vanille los. Voeg de eieren toe en roer nog even goed door. Doe als laatste de maizena erbij en meng goed door. Schenk de cheesecakevulling op de koekbodem in de springvorm en zet in de oven voor 50 minuten tot een uur. De cheesecake is klaar als de randen stevig zijn en het in het midden nog een beetje trilt als pudding.  Haal uit de oven en laat in de vorm volledig afkoelen.

De aardbeiensaus:
Laat de aardbeien samen met de suiker in een pannetje een beetje ontdooien. Als er wat sap vrijkomt zet je hem op heel laag vuur en breng je het langzaam aan de kook. Laat nog 5 minuten doorpruttelen, pureer en laat afkoelen. Zet het daarna in de koelkast. 

Schenk de aardbeiensaus over de cheesecake en decoreer met verse aardbeien.

Geniet!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *