Frambozen tiramisu met bokkenpootjes

Bokkenpootjestaart meets tiramisu! Een combinatie van de oerhollandse bokkenpootjestaart en de heerlijke italiaanse tiramisu. Waar dan ook nog is gekozen voor een frisse frambozentiramisu… Echt heerlijk.

In eerste instantie wilde manlief gewoon een simpele appeltaart voor z’n verjaardag, maar toen we het er met een groep vrienden over hadden kwam het er toch wel uit, frambozen tiramisu of bokkenpootjestaat, dat was toch eigenlijk ook wel heel lekker.

Dus dan die beiden maar combineren tot dit heerlijke frisse taartje.

De ingrediënten voor dit taartje zijn voor een bakvorm van 18 cm.

Ingrediënten:

Voor de bodem:
150 gram mariabiscuitjes
60 gram roomboter

Voor de tiramisu
300 gram monchou
300 gram mascarpone
125 gram fijne suiker
200 ml slagroom
5 blaadjes gelatine
20 ml limoncello

Verder nodig:
1 pak bokkenpootjes
200 gram (diepvries)frambozen
verse frambozen
Tony’s framboos knettersuiker.

Hoe maak je het:

De bodem:
Bedek een springvorm van 18 cm met een bakpapiertje. Smelt de roomboter en maal de koekjes fijn. Roer de koekjes door de gesmolten boter en bedek de bodem van de springvorm ermee. Zet in de koelkast.

De tiramisu:
Week de blaadjes gelatine in koud water. Meng de monchou met de mascarpone en de suiker. Klop de slagroom half stevig. Spatel de slagroom door het monchoumengsel. Verwarm 20 ml limoncello in een pannetje en los daar de uitgeknepen gelatine in op. Giet in een dun straaltje bij het monchou mengsel en roer goed door.

Opbouwen:
Bedek de koekbodem met 1/3 van het monchoumengsel. Verdeel daarover ongeveer 100 gram (diepvries) frambozen Verkruimel de bokkepootjes in grote stukken en strooi die over de frambozenlaag. Verdeel hierover weer een laag van de monchoucreme. Bedekken met 100 gram frambozen, daarna een laag bokkepootjeskruimels en vervolgens de laatste laag monchoucreme. Laat een nacht opstijven in de koelkast.

Decoreren:
Decoreer de taart met stukken van de Tony’s reep, verse frambozen en stukken bokkenpootjes.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *