Appelkruimeltaart met havermout

Sommige recepten zijn zo goed, die kun je maar beter gelijk uitschrijven, voordat je ze weer vergeet. Dat is ook op dit recept van toepassing. Dit appelgebak smaakt zo goed, dat ik nu al zeker weet dat ik het veel vaker ga maken.

Het recept is gemaakt in samenwerking met Zonnespelt in Lelystad. Ik kreeg weer een pakketje toegestuurd en daarin zat ook biologische havermout. Nu kennen de meeste mensen havermout wel voor het ontbijt en zeker overnight oats zijn behoorlijk populair, maar met dit gezonde graanproduct kun je natuurlijk veel meer kanten op.

Wist jij dat havermout cholesterolverlagend is, zorgt dat je bloedsuikerspiegel constant blijft, je sneller een verzadigd gevoel geeft en een bron is van goede eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen.

Door een deel van het meel te vervangen door havermout, voeg je dus niet alleen een stukje gezondheid toe, maar krijgt deze appelkruimeltaart ook nog een heerlijke knapperige korst. Onder de appels zit een laagje marsepein verstopt, wat het vocht uit de appels opneemt, waardoor de bodem ook knapperig blijft en het natuurlijk ook nog een heerlijke smaak meegeeft.

Daarnaast is deze taart ook zo gemaakt, omdat je de boter smelt en de ingrediënten door elkaar roert. De appel raspen is ook zo gebeurd en zo heb je binnen de kortste keren dit heerlijke taartje in de oven.

Moet ik nog meer dingen typen om je over te halen. Ik zou snel de ingredienten bij elkaar zoeken en niet te lang wachten om dit heerlijke recept te maken.

Dit recept is genoeg voor een bakvorm van 20×20 cm.

Wat heb je nodig:

140 gram roomboter

190 gram speltbloem
150 gram lichtbruine basterdsuiker
110 gram havermout

100 gram marsepein.

3 appels geraspt
kaneel

Hoe maak je het:

Smelt de roomboter op laag vuur.

Meng de speltbloem met de basterdsuiker en de havermout. Roer hier de gesmolten boter doorheen.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk op de bodem ongeveer 2/3 deel van het deegmengsel.

Rol de marsepein uit ongeveer ter grootte van de bakvorm. Uitrollen gaat het makkelijkst op een laagje poedersuiker. Dit voorkomt dat het vastplakt.

Leg de marsepein op de deegbodem. Het is niet erg als het niet helemaal tot te randen zit, maar druk het evt nog een beetje uit zodat de bodem bedekt is.

Rasp de appels en roer de kaneel erdoor. Leg dit appelmengsel op het marsepeinlaagje en druk heel zacht een beetje aan.

Verkruimel nu het resterende deeg eroverheen en zet voor 45-50 minuten in de oven op 180 graden hetelucht.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *