Poppyseed lemoncake

Deze heerlijke frisse citroencake met maanzaad en een dikke laag roomkaascrème is echt een feestje op je gebaksbordje en een warm welkom aan de lente die weer voor de deur staat te wachten.

De cake is lekker zacht en heerlijk smaakvol door de toevoeging van citroen. De maanzaadjes zijn zo heerlijk decoratief. En roomkaas hoef je verder niets over te zeggen hè. Dat brengt bijna ieder taartje een level omhoog.

Ingrediënten:

Voor een taartje van 18cm.

Voor de cake:
200 gram ei (4 eieren)
100 gram speltbloem
100 gram suiker
30 gram koolzaadolie
10 ml citroensap
+ rasp van een citroen.
2 eetlepels maanzaad

Voor de roomkaas:
300 gram roomkaas
125 ml slagroom
1/2 tl vanillepoeder
60 gram fijne suiker
3 blaadjes gelatine
20 ml citroensap

Hoe maak je het:

De cake:
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Klop de eieren samen met de suiker, citroensap en citroenrasp in 20 minuten heel luchtig. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Zeef na 20 minuten de bloem boven het luchtige eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Schenk de olie erbij en spatel er ook voorzichtig doorheen. Nu op het laatst nog de maanzaad er met een paar slagen doorheen spatelen. Schenk het beslag in de springvorm en bak in de oven in ca. 30 a 40 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

De roomkaas:
Week de blaadjes gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf, maar niet volledig stijf. Roer met een garde de roomkaas los met de fijne suiker en het vanillepoeder. Roer nu ook de slagroom erdoorheen met de garde.
Verwarm het citroensap in een pannetje en los de gelatine er in op. Roer door het roomkaasmengsel.

Opbouwen:
Snijd de cake in twee lagen. Leg de onderste laag in een schone springvorm. Schep daarbovenop bijna alle roomkaas en verdeel netjes. Leg de tweede laag cake erboven op. Schep nu het laatste deel van de roomkaas op de taart en verdeel over de bovenkant. Zet in de koelkast en laat volledig opstijven in minimaal 3 uur.

Decoratie:
Bestrooi de bovenkant met wat maanzaad en decoreer met mooie gele bloemen of schijfjes citroen.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *