bosbessen oreo cheesecake.

Deze cheesecake maakte ik samen met mn dochter. Ze is helemaal weg van oreokoekjes en bosbessenjam, dus de combinatie was snel gemaakt. En wat is er leuker dan samen in de keuken te staan en om en om een schepje roomkaasmengsel in de bakvorm te scheppen.

Ook de rand is helemaal het werk van mijn dochter. Niet eerst netjes tegen de rand van de bakvorm, maar gewoon, zoals het gaat en zoals het zit. Het mooiste is natuurlijk dat de cheesecake er mooi bovenuit komt. Dat geeft een prachtig effect.

Dus laat alles los, en ga gewoon lekker aan de slag met deze mooie taart. Vergeet perfectie en zie hoe mooi het wordt!

Wat heb je nodig:

voor de bodem:
220 gram oreokruimels
110 gram roomboter

voor de cheesecake:
400 gram roomkaas
4 eiwitten
4 blaadjes gelatine
70 gram suiker
30 ml water
2 eetlepels bosbessenjam

Voor decoratie:
bramen
bosbessen

Hoe maak je het:

De bodem:
Maal de oreokoekjes zonder crème fijn en smelt de roomboter. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en bedek hiermee de bodem en de randen van een springvorm van 18 cm.  Dit lukt het best met een recht glas die je op de bodem drukt en de koekkruimels langs de rand ermee omhoog duwt. Zet in de koelkast.

De cheesecake:
Week de gelatine in koud water. Klop de eiwitten stijf en verwarm de suiker met het beetje water in een pannetje tot 110 ℃

Schenk de suikersiroop voorzichtig bij de eiwitten terwijl je gewoon door blijft kloppen. Los de gelatine op in een beetje aanhangend vocht en schenk dit ook bij de eiwitten. Laat nog even doorkloppen.

Roer in een mengkom de roomkaas los. Spatel hier beetje bij beetje de eiwitten bij en meng tot een luchtig mengsel. Verdeel dit over twee schaaltjes. In een bakje ongeveer 2/3 van het mengsel en het andere bakje 1/3. Roer door de kleinste hoeveelheid 1 a 2 lepels bosbessenjam.

Schep om en om een schep in het midden van de taartbodem. De schep witte creme mag iets groter zijn dan de bosbessencreme. Tik af en toe met de springvorm op het aanrecht om het cheesecakemengsel mooi te verdelen over de springvorm. Laat opstijven in de koelkast.


Decoreer met de bosbesesen en bramen!

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *