Pretty Pink Meringue cake

Deze laagjestaart ziet er niet allen prachtig uit, hij smaakt ook heerlijk! Alle lagen vullen elkaar perfect aan. Deze taart is opgebouwd uit laagjes biscuit, monchoucrème, verse frambozen en meringue. Need i say more…

Natuurlijk is het best wel wat werk, maar als je de smaak proeft, weet je waarvoor je het gedaan hebt.

Ga jij hem ook maken?

Ingrediënten:

(voor een taartje van 18 cm)

Voor de biscuitlagen:
3 eieren
75 gram suiker
50 gram speltbloem
25 gram maizena

Voor de merenguelagen:
200 gram fijne suiker
100 gram eiwit
beetje roze kleurstof


Voor de monchoucreme:
200 gram monchou
250 gram mascarpone
250 ml slagroom

Extra: 
1 pakje diepvriesframbozen
125 gram verse frambozen.

Hoe maak je het:

De biscuit:

Klop de eieren met de suiker in 20 minuten op de hardste stand van de keukenmachine helemaal luchtig en in volume flink toegenomen. Zeef de bloem met de maizena boven het eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Schenk over in een ingevet bakblik en bak voor 20 a 25 minuten in de oven op 160 graden hetelucht. Haal uit de bakvorm en laat goed afkoelen.


De merengue:
Klop de eiwitten stijf terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegd.  Klop net zolang door tot je schuim stijve pieken vormt. Doe er de roze kleurstof bij en mix nog even door zodat het goed gemengd is. 

Teken met je bakvorm cirkels op een vel bakpapier, leg de pen of potloodkant aan de onderkant en spuit in de cirkels de merengue.

Bak in de oven op 80 graden hetelucht in ongeveer 1,5 uur krokant.


De monchoucreme:
klop met een garde de monchou met de mascarpone los. Klop de slagroom stijf en meng voorzichtig door het monchoumengsel.


Laat de frambozen ontdooien in een vergiet zodat je het overtollige vocht kwijt bent. 

Het opbouwen:
Snijdt je biscuit in 2 (of als hij heel hoog is in 3) lagen.

Begin met een laag biscuit. Spuit hierop met een spuitzak je monchoucrème. Leg hierop de merengue en bespuit ook deze met monchoucrème.

Verdeel er de helft van de ontdooide frambozen over en leg hierop weer een laag biscuit. Nu weer een laagje monchou, dan de resterende diepvriesframbozen, een merenguelaag en als laatste weer monchou. 

Decoreer met de verse frambozen.

Geniet van dit prachtige taartje.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *