Tiramisu cheesecake

In deze taart komen de smaken van twee geweldige desserts samen. Deze toffe fusie van cheesecake en tiramisu is echt top! Want wat gebeurt er als deze twee desserts samenkomen? Dan krijg je een taart die bestaat uit het beste van die twee.

Wat wil je nog meer. Een cheesecakebodem van verkruimelde lange vingers, een flinke laag monchou/mascarpone creme, lange vingers gedipt in koffie en dat alles voorzien van een lekkere laag cacao.

Elke hap genieten! Geloof mij.

Ingrediënten:

Voor de bodem:
150 gram lange vingers
60 gram roomboter

Voor de koffie:
250 ml kokend water.
3 theelepels oploskoffie

Voor het cheesecakemengsel:
300 gram monchou
300 gram mascarpone
125 gram witte basterdsuiker
200 ml slagroom
3 blaadjes gelatine

Voor de opbouw:
1 pak lange vingers.
cacaopoeder

Hoe maak je het:

De bodem:
Maal de lange vingers fijn en smelt de roomboter. Roer de kruimels door de roomboter en bedek de bodem van springvorm van 22 cm met  de koekkruimels. Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.

De koffie:
Maak de koffie met 250 ml water en 3 theelepels oploskoffie of zet een sterke bak koffie.

Het cheesecakemengsel:
Laat de gelatine weken in koud water.

Meng de monchou met de mascarpone en de suiker. Klop de slagroom half stevig. Spatel de slagroom door het monchoumengsel en klop nog even door tot het mooi stevig is. Verwarm 10 ml van de koffie in een pannetje en los daar de uitgeknepen gelatine in op. Giet in een dun straaltje bij het monchou mengsel en roer goed door.

De opbouw:
Verdeel 250 gram van het monchoumengsel over de koekbodem.  Dip de lange vingers een voor een in de koffie en verdeel dit over het monchoumengsel in de taartvorm. Bestrooi met een laagje cacao. Verdeel hieroverheen nog een keer 250 gram van het monchoumengsel. Doe de rest van het monchoumengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en decoreer hiermee bolletjes creme op de taart. Bestrooi nogmaals met cacao en laat de taart goed opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *