Cheesecake witte chocola, speculaas en passievrucht.

Welkom bij dit taartje waarin drie verukkelijke smaken elkaar ontmoeten.

Speculaas, de topper onder de kruidenmixen. Warm, herfstig en het ultieme gevoel van behaaglijkheid gevend. Op de bank met een beker warme chai thee latte en een lekker stuk speculaas. Zeg nou zelf, dat is toch instant gezelligheid.

Passievrucht, eigenlijk de zomer in een schil. Het exotische van deze vrucht brengen je gedachten in een keer weer terug naar de prachtige lange zomeravonden met een coctail op het strand of terras. Iets waar je in de donkere wintermaanden soms ook weer zo naar kunt verlangen.

En dan witte chocolade, De zoete verleiding. Het smelt zo heerlijk weg in je mond.

Deze drie gecombineerd is gewoon helemaal het einde. Het friszure van de passievrucht het het zoete van de witte chocolade weer helemaal op en het romige van de witte chocolade brengt de kwarktaart weer een level hoger. Dat in combinatie met de kruidige speculaasbodem zorgt ervoor dat iedere hap 1 en al behaaglijkheid in je teweeg brengt.

Waar wacht je nog op. Verkruimel de speculaas, snijd de passievruchten open en geniet van het creëren van dit prachtige taartje.

Wat heb je nodig:

(voor een springvorm van 20 cm)

Voor de bodem:
250 gram speculaas
100 gram roomboter

Voor de kwarklaag:
500 gram kwark
200 gram witte chocolade
250 gram slagroom
5 gelatineblaadjes

Voor de topping: 
2 passievruchten
wat suiker

Hoe maak je het:

De bodem:
Bekleed de springvorm met bakpapier en smelt de roomboter in een pannetje.

Verkruimel de speculaas en meng door de gesmolten roomboter en bedek de bodem van de taartvorm ermee. Druk goed aan en zet in de koelkast.

De kwarklaag:
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water voor ongeveer 5 minuten. Smelt de witte chocolade au bain marie. Klop de slagroom stijf. Roer de kwark los en roer hier de witte chocolade doorheen. Spatel nu de slagroom erdoorheen. Knijp de gelatineblaadjes uit en los dit op in een pannetje op zacht vuur samen met 1 eetlepel water. Roer de gelatine door het kwarkmengsel en schenk dit op de bodem in de springvorm. Laat opstijven in de koelkast (ongeveer 3 uur)

De topping:
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Druk dit door een zeef en vang het sap op. Laat het sap inkoken in een pannetje met een eetlepel suiker tot 120 graden. (Heb je geen thermometer, laat het dan heel even met grote bellen koken) Roer hier de pitjes doorheen en laat even afkoelen. Schenk deze laag over de taart en zet nog even in de koelkast om verder af te koelen en op te stijven.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *