Fruit first cheesecake

Een heerlijk frisse cheesecake met lekker veel vers fruit. Wat wil een mens nog meer?

De bodem, gemaakt van een luchtig biscuit, daarbovenop veel aardbeien en blauwe bessen verstopt onder een dikke deken van een heerlijke, luchtige kwark. Daarbovenop lekker veel fruit, gewoon alles wat je lekker vind mooi gedecoreerd, zodat je bij het zien gelijk denkt… daar wil ik lekker een flink stuk van eten.

Krijg jij al zin om hem te maken?

Inspiratie voor dit recept komt van de instagrampagina van Dr.Oetker Duitsland.

De taart is gemaakt in een 26 cm springvorm. De bodem is genoeg voor 2 taartlagen. Ik maakte vandaag 2 van deze taarten, dus gebruikte beide lagen, maar het is ook heel makkelijk om 1 laag in te vriezen, zodat je in de toekomst makkelijk een lekker taartje kunt maken.

Ingrediënten

voor het biscuit:
5 eieren (maat m)
125 gram suiker
100 gram speltbloem
25 gram maizena

Voor de kwark
300 gram kwark
400 gram slagroom
6 blaadjes gelatine
45 ml citroensap
80 gram suiker

Verder nodig:
aardbeien
blauwe bessen
fruit wat je lekker vind.

Hoe maak je het

Klop de eieren met de suiker in 20 minuten luchtig met de mixer op de hoogste stand. Roer de speltbloem en het maismeel door elkaar en zeef boven het eimengsel. Spatel er voorzichtig doorheen. Schenk in een goed ingevette bakvorm van 26 cm doorsnee en bak 25 tot 30 minuten in de oven op 160 ºC (hetelucht.) Als de randen loslaten is je biscuit gaar. Laat goed afkoelen.

Snijd je biscuit in twee taartlagen en bedek de bodem van je springvorm met 1 laag. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Snijd een aardbei doormidden en zet de snijkant tegen de rand van je springvorm. Leg er een blauwe bes naast en vervolgens de andere helft van de aardbei. Ga zo door tot de hele rand bedekt is. Bedek ook de biscuitbodem met in vieren gesneden aardbeien en blauwe bessen.

Klop de slagroom stijf. Roer de kwark los met de suiker. Kook 45 ml citroensap in een pannetje, haal van het vuur en los er de gelatine in op. Verwarm evt nog iets tot het goed heet is, maar niet kookt. Meng dit goed met het kwarkmengsel. Spatel nu voorzichtig de slagroom erdoorheen en schenk in de springvorm. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de springvorm en versier met heel veel fruit.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Ik kan nergens maismeel vinden. Waar kan ik het voor vervangen?

    1. Hoi Paulien,

      Maismeel is gewoon Maizena. Ik zal het aanpassen in het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *