Bessenslof met vlierbloesem.

Iedereen hier thuis is gek op sloffentaart. Mocht ik even niet weten wat ik moet bakken, dan hoef ik maar te vragen en en het antwoord is steevast… “Maak maar een slof. Altijd lekker.”

Bij deze dus maar weer eens een slof. Niet in de originele sloffenvorm, maar in een mooie ronde bakvorm. Geeft toch nog net een wat mooiere uitstraling. Vind ik dan 😉

Deze slof is gevuld met een heerlijke monchoucreme en bosbessenjam met vlierbloesemsiroop. De vlilerbloesemsiroop geeft echt een heerlijke smaak aan de bosbessenjam. Daarnaast nog afgetopt met wat verse blauwe bessen en een tipje van vlierbloesem.

Ingrediënten

voor de bodem:
125 gram speltbloem
60 gram fijne suiker
90 gram roomboter
3 gram baksoda
1 eetlepel citroensap
1 eidooier

Voor de amandelspijs:
150 gram amandelmeel
80 gram fijne suiker
1 eiwit + 1 ei
rest van de citroensap

Voor de bosbessenjam:
50 ml vlierbloesemsap
250 gram bosbessen
125 gram halfzoete geleisuiker

Voor de afwerking:
1 pakje monchou
125 ml slagroom
35 gram basterdsuiker


Hoe maak je het.

Pers een citroen uit en gebruik 1 eetlepel in het deeg.

Kneed de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar tot een mooie deegbal. Zet even in de koelkast.

Maak ondertussen de amandelspijs. Weeg alle ingrediënten af en kneed met de keukenmachine tot een mooi soepel amandelspijs.

Gebruik een bakring of bedek de bodem van een ronde springvorm met het deeg. Zorg dat het mooi gelijkmatig verdeeld is. Doe de amandelspijs in een spuitzak en verdeel de amandelspijs over het deeg. Zorg dat je een rand van ongeveer 1 cm openhoud langs de buitenste rand.

Zet voor 20 minuten in de oven die je hebt ingesteld op een temperatuur van 175 °C hetelucht. Laat in de vorm even afkoelen en verwijder dan de bakring.

Maak de bosbessenjam door de bosbessen samen met de geleisuiker en de vlierbloesemsiroop aan de kook te brengen. Kook even goed door en laat daarna afkoelen.

Maak de creme door de monchou (zo’n klein pakje) los te mixen. Voeg er beetje bij beetje de slagroom bij en mix totdat het goed gemengd is voordat je de volgende hoeveelheid slagroom erbij doet. Mix op het eind ook nog de suiker erbij. Zorg ervoor dat je niet overmixt.

Doe de monchoucreme in een spuitzak en verdeel over de goed afgekoelde sloffenbodem. Verdeel hierover de afgekoelde bosbessenjam en decoreer met blauwe bessen en een takje vlierbloesem.


Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *