Oerhollandse yoghurttaart

Langzamerhand ga ik recepten overzetten van mijn mammatjevanalles blog naar mijn nieuwe website. Een omdat het nu bijna koningsdag is dacht ik… Goed idee om eens te beginnen met de koningsdagbaksels.

Geïnspireerd door alle vlaggen die ik 2 jaar geleden zag wapperen heb ik mij gewaagd aan dit rood wit blauwe taartje.

Veel van de ingrediënten had ik gewoon in huis, een bak Griekse yoghurt, wat doosjes diepvriesfruit en walnoten. En zo ontstond dit taartje.

Eigenlijk is het een variatie op dit ontbijttaartje en je zou het ook prima als ontbijt kunnen eten, want eigenlijk is het niet veel meer dan yoghurt en noten. De hoeveelheid suiker kun je zelf bepalen (ik deed nu 80 gram, maar het kan ook prima met wat minder)

Ingrediënten

bodem:

  • 150 gram walnoten
  • 150 gram (medjoul)dadels

yoghurtlagen:

  • 750 gram griekse yoghurt
  • 80 gram (ongeraffineerde) suiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram wilde bosbessen
  • 50 ml appelsap

decoratie:

  • kaapse goudbessen.

bereiding

Hak de walnoten grof. Pureer de dadels, en evt een beetje water als je gedroogde dadels gebruikt, tot een kleverige massa. Druk die in een met bakpapier beklede springvorm van 18 a 20 cm en zet in de koelkast.

Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Meng de yoghurt met de suiker of honing en zet even aan de kant.

Doe de bosbessen in een pannetje en breng met een klein beetje water aan de kook. Pureer de bosbessen met een staafmixer en haal evt. door een zeef om de pitjes te verwijderen. Knijp de gelatine uit en los op in de bosbessen. Schep hier 200 gram van het yoghurtmengsel bij, roer goed door en schenk in de springvorm. Laat in de koelkast staan tot de eerste laag stijf is.

Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 50 ml appelsap in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer hier 350 gram yoghurtmengsel doorheen en schenk uit op de eerste laag in de springvorm. Laat weer opstijven in de koelkast.

Week de laatste 3 gelatineblaadjes in koud water. Doe de frambozen in een pannetje en breng met een klein beetje water aan de kook. Pureer de frambozen met een staafmixer en haal evt. door een zeef om de pitjes te verwijderen. Knijp de gelatine uit en los op in de frambozen. Schep hier 200 gram van het yoghurtmengsel bij, roer goed door en schenk in de springvorm. Laat in de koelkast staan om op te stijven.

Decoreer met de kaapse goudbessen

Enjoy!!!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *