Mega Marshmallow

3 jaar geleden maakte ik deze marshmallow. Boaz had een high tea op school en daarvoor wilde hij een mega marshmallow mee naar school nemen. Eigenlijk was zijn bedoeling om zakken vol marshmallows te halen, die te smelten en daar 1 grote marshmallow van te maken, maar leuker, en lekkerder is het natuurlijk om het gewoon zelf te maken.

Er ging wel 900 gram suiker in… maar goed, we moeten maar denken, dat is goed voor de bewustwording. Hij weet nu heel goed dat marshmallows veel suiker bevatten.

Laagje voor laagje werd de marshmallow opgebouwd en omdat het de volgende dag koningsdag was hebben we van de marshmallow een koningsdagmarshmallow gemaakt. Wat was het vanmorgen spannend om hem uit het bakblik te halen, maar gelukkig! Hij is super gelukt!

Ingrediënten

per laag:

  • 225 gram suiker
  • 75 ml water
  • 3 blaadjes gelatine
  • voedingskleurstof

Bereiding

Breng het suiker met het water voorzichtig aan de kook en laat niet te lang doorkoken.

Week de blaadjes gelatine in koud water en laat de suikersiroop wat afkoelen. Het moet in  ieder geval onder de 90 graden zijn.
Los de gelatineblaadjes op in de hete suikersiroop en roer goed door.

Mix voor minimaal 5 minuten met de hoogste stand van je mixer tot het een mooie stijfgeslagen massa is. Hier mix je nog kort wat kleurstof door.

Breng het over in je met bakpapier beklede bakvorm. Zet in de koelkast terwijl jij de tweede, derde en vierde laag maakt.

Als je marshmallow helemaal opgesteven is kun je hem in mooie stukjes snijden.

Enjoy!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *