Kwarktaart met aardbeienrozen

Deze zomerse taart is echt heerlijk fris en ziet er stralend uit met de bos aardbeienrozen erbovenop.
Ik houd van mooie rode rozen, en in combinatie met de kwarktaart is het heerlijk.

De aardbeienroosjes maak je door de aardbeien rondom in te snijden met een scherp mesje. Steeds een kleine inkeping, het iets naar buiten halen. Ik zal er binnenkort eens een klein filmpje van maken.

ingrediënten

bodem:

  • 150 gram speculaas
  • 75 gram roomboter

kwarklaag:

  • 500 gram kwark
  • 75 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 7 blaadjes gelatine
  • 75 ml sinaasapppelsap

decoratie:

  • aardbeien
  • muntblaadjes

bereiding:

bodem:

Maal de speculaasjes fijn en smelt de roomboter. Roer de koekkruimels door de boter. Bedek de bodem van een 18 cm springvorm met een bakpapiertje en verdeel het speculaasmengsel over de bodem. Druk aan en zet in de koelkast.

kwarklaag:

Week de blaadjes gelatine in koud water. Roer de kwark los met de suiker. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de kwark. Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje en los de gelatine erin op. Schenk bij het kwarkmengsel en meng goed door. Schenk het kwarkmengsel over de bodem in de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

decoratie:

Snijd van de aardbeien roosjes en verdeel samen met de muntblaadjes over de taart.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *