Zebra cheesecake framboos

We leven in een rare tijd! We komen nergens meer, we zitten veel als gezin bij elkaar en daar geniet ik enorm van, want van nature ben ik iemand die het heerlijk vind om veel thuis te zitten en de mensen van wie ik houd om me heen te hebben.

Toch maakt dit leven me ook somber. Wanneer wordt alles weer normaal? Iedere keer als er weer een bericht is wat het normale leven nog een eindje achteruit schuift komt er een gevoel van onmacht over me heen. 

Ik vermijd bewust ieder nieuws om zo min mogelijk de negatieve gevoelens binnen te laten komen. Leef het liefst bij de dag en zie wel wat er komen gaat. Ik wil niet weten hoe lang het nog duurt, ik wil nu leven, nu genieten met wat we wel hebben.

En dus maken we er maar een feestje van thuis. En maakte ik deze feestelijke cheesecake. 

Ook zin om een feestje in huis te halen? Onder de foto’s staat het recept. 

Geniet ervan!

(geschreven in coronatijd)

Ingrediënten:

voor een springvorm van 18 cm

voor de bodem:
250 gram (spelt)biscuitjes
125 gram roomboter

Voor de witte kwark:
400 gram kwark
50 gram suiker
50 ml versgeperste citroen
4 gelatineblaadjes

Voor de roze kwark:
200 gram kwark
200 gram frambozenjam
(gemaakt met 140 gram frambozen en 60 gram suiker. Koken, pureren en zeven)
5 gelatineblaadjes

Voor de decoratie:
Slagroom
frambozen
spikkels

Hoe maak je het:

De bodem:
Smelt de roomboter, maal de koekjes fijn en roer door de roomboter. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm ermee. Zet in de koelkast.

De witte kwark:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Roer de kwark en de suiker door elkaar. Zorg ervoor dat het niet heel koud meer is.  Pers de citroen uit en breng aan de kook. Roer de gelatine erdoor en laat oplossen. Roer door de kwark. 

Voor de roze kwark:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Maak de frambozenjam door de frambozen met de suiker aan de kook te brengen. Pureer de frambozen en zeef het. Roer de kwark los. Los de gelatineblaadjes op in de hete frambozenjam. Roer door de kwark.

schep met een klein sauslepeltje om en om een schepje roze en witte kwark in het midden van de koekbodem. Doe het volgende schepje steeds in het midden van de vorige schep. Blijf zo doorscheppen tot alle kwark op is. Zet in de koelkast om op te stijven.

Decoratie:
Klop de slagroom stijf met een beetje suiker. Decoreer de taart met toefjes slagroom, frambozen en spikkels. 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *