Cookiedough cheesecake

Ik ben echt heel zielig. Maar echt…
Ik wordt gewoon door m’n gezin belemmerd te bakken wat ik wil en wat ik leuk vind. De een lust geen chocola, de ander geen slagroom en weer een ander vind gebakken cheesecake vies.

Zeg nou zelf… dan blijft er toch vrij weinig over om te bakken?

Gelukkig trek ik me er vrij weinig van aan en heb ik vandaag gewoon weer een heerlijke cheesecake gebakken. En lusten jullie het niet… niet erg, dan heb ik meer. 😉

Met dat ik dit schrijf kom ik er achter dat ik dus eigenlijk helemaal niet zo zielig ben. Omdenken… Yes!

Ben wel benieuwd trouwens, zijn er meer gebakken cheesecake haters. Ben je er zo een… skip dit recept dan snel en wacht maar weer rustig op het volgende recept die vast weer meer bij jou past.

Vind je het wel helemaal het einde, lees dan snel verder, want deze cheesecakebars wil je maken.

De bodem is gemaakt van havermout, dan een heerlijke laag van roomkaas en daarbovenop lekkere chocolatchipcookie met witte chocolade. Need i say more?

Ingredienten:

Voor de bodem:
170 gram havermout
70 gram palmsuiker
100 gram roomboter

Voor de cheesecakelaag:
400 gram Roomkaas
100 gram Witte basterdsuiker
1 theelepel vanillepoeder
2 eieren

Voor de cookiedough
80 gram roomboter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
120 gram speltbloem
snuf zout
50 gram witte chocola
50 gram bruine chocola

Hoe maak je het:

Havermoutbodem
Verwarm de oven voor op 150ºC hetelucht.
Bekleed de bodem van een 18 x 20 cm bakvorm en 2 zijkanten met bakpapier.  Zorg ervoor dat het bakpapier er ver genoeg uitsteekt zodat het gemakkelijk te pakken is.  Dit zal het gemakkelijker maken om de cheesecake uit de vorm te krijgen. 

Maal met een keukenmachine de havermout fijn. Meng de havermout met de bruine suiker en de gesmolten boter tot alles lekker nat is. Bedek de bodem van de bakvorm met het deeg en druk goed aan.

Cheesecake
Roer met een garde de roomkaas tot een gladde massa.  Voeg suiker toe en roer nog even door. Voeg de eieren één voor één toe en roer met een garde tot ze net gemengd zijn. Giet het cheesecakebeslag over de bodem en verdeel het gelijkmatig.

Chocolatchipcookiedeeg
Zeef in een middelgrote kom de bloem en het zout en zet opzij.

Klop met een mixer de boter met de suiker samen op de hoogste stand gedurende 2 minuten.  De boter wordt licht, luchtig en goed gemengd. Voeg het ei toe en meng tot het goed gecombineerd is.

Voeg de bloem en chocoladestukjes toe en mix voorzichtig door.

Neem een ​​kleine hoeveelheid koekjesdeeg en druk het met je handen plat. Leg bovenop het cheesecakebeslag. Herhaal dit totdat de hele cheesecake bedekt is. Het cheesecakebeslag blijft tussen de stukken koekjesdeeg gewoon zichtbaar.

Bak gedurende 45 minuten.  De cheesecake is gaar als het koekje goudbruin is, de randen stevig zijn en het midden een beetje schudt.

Laat de cheesecake-repen volledig afkoelen en zet daarna in de koelkast. Laat de cheesecake-repen 6 uur tot een nacht afkoelen. Eenmaal afgekoeld, haal je de repen uit de pan en snijd ze in vierkanten. Bewaar de cheesecake-repen in de koelkast tot ze klaar zijn om te eten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *