Taaitaai cake

Dit is zo’n recept wat je even maakt. Je kunt het binnen een kwartier in de oven zetten en een uur later heb je dan een heerlijke zelfgebakken cake. Hoewel… Hij is nog lekkerder als je hem een dag laat staan. Je hebt geen mixer nodig, je hoeft ook niet te kneden met je handen. Alles door elkaar roeren met een lepel of spatel is voldoende. Makkelijk toch? Snel beginnen dus! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ingrediënten:

  • 250 gram roggebloem
  • 250 gram speltbloem
  • 15 gram gemalen anijs
  • 4 gram baksoda
  • 175 gram honing
  • 175 gram rietsuiker
  • 350 ml karnemelk

Hoe maak je het:

  1. Doe de karnemelk, honing en suiker in een pannetje en verwarm alles totdat de suiker is opgelost.
  2. Meng de roggebloem, (spelt)bloem, anijs, en baksoda in een beslagkom goed door elkaar.
  3. Vet een cakevorm van 24 cm in
  4. Roer het karnemelkmengsel goed door het meelmengsel en vul het cakeblik ermee.
  5. Bak de koek 1 uur in de oven op 170 graden heteluchtstand.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. […] Het idee voor deze taai taai cake kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want ik werd hierdoor geïnspireerd door een andere foodblogger. Op Instagram doe ik deze maand namelijk weer mee met de #swiepswoepswap vanaf nu georganiseerd door @bakkenmetlisanne. Lisanne heeft het stokje over genomen van Mandy. Zij koppelt je aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Dit keer ging ik dus voor een variatie op de taai taai cake van @_my_kitchenlab_. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *