Banoffee whoopies met dadelkaramel

Dit zijn zulke leuke kleine taartjes. Eigenlijk meer petit fourtjes. Ik heb ze gebakken in een cakepopvorm. Officieel hoort dat natuurlijk op een bakplaat, dan worden het meer macarons, zonder een voetje. Ik vond het wel leuk om ze zo te bakken.

Dit is zo makkelijk te maken en natuurlijk ook zo klaar, want zo gaar in de oven. Heerlijk met een plakje banaan ertussen en wat dadelkaramel

Soms hoeft lekker niet zo moeilijk te zijn.

Ingrediënten:

voor de whoopies:
150 gram speltbloem
125 gram suiker
30 gram cacao
snufje zout
kleine theelepel baksoda
50 gram roomboter
125 ml karnemelk

Voor de dadelkaramel:
8 medjoul dadels
100 ml melk

Extra:
1 a 2 bananen

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Meng de bloem met de cacao, het zout en de baksoda. 

Mix de roomboter en het suiker tot een mooie gladde massa. Voeg het ei toe en mix totdat het ei helemaal gemengd is. Schep een lepel van deze mix bij het boter mengsel en klop goed door. Schenk de karnemelk erbij en de rest van de bloemmix en klop. nog even met de mixer door elkaar.

Doe het beslag in een spuitzak en vul er je cakepopvormpjes voor 2/3e mee. Het moet nog kunnen rijzen. Of spuit het in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ongeveer 10 a 15 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Maak ondertussen de dadelkaramel. Pureer met een staafmixer de dadels met de melk.

Als de whoopies zijn afgekoeld besmeer je 2 whoopies met de karamel. Snijd een plakje banaan af en leg op de ene helft van de whoopie en dek af met de andere helft. Decoreer evt. nog met wat gesmolten pure chocolade.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *