Galette

Een galette is echt zo’n recept dat je gewoon even maakt. Makkelijk, snel, zonder speciale bakvormen of ingrediënten. Bijkomend voordeel is dat er in de koek geen suiker gaat en het dus ook nog redelijk gezond snoepen is. Je kunt vers fruit gebruiken of diepvriesfruit. lk heb eigenlijk standaard wel wat fruit in de diepvries liggen. Samen met de basic ingredienten die je nodig hebt voor de koek, zet je in no-time een lekker baksel op tafel.

Wat heb je nodig:

Voor de koek:

  • 190 gram (spelt)bloem
  • snufje zout
  • 115 gram roomboter
  • 60 ml ijskoud water

Voor de vulling:

  • 300 gram fruit naar keuze
  • 60 gram rietsuiker
  • 10 gram aardappelzetmeel

Hoe maak je het:

Snijd de boter in blokjes en zet weer even terug in de koelkast.
Meng de bloem met het zout en voeg hier de boterblokjes aan toe. Kneed de boter door het bloemmengsel, maar zorg dat de blokjes boter zichtbaar blijven. Wrijf de boter voorzichtig door het meel totdat je een zanderig mengsel krijgt.
Schenk nu het ijskoude water erbij en vorm een bal. Niet kneden, de stukjes boter moeten nog steeds zichtbaar blijven.
Zet minimaal een uur in de koelkast.

Meng het fruit met de suiker en het aardappelzetmeel. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier tot een diameter van ongeveer 30cm. Leg het fruit in het midden en vouw de randen er overheen. Bestrooi de randen evt. nog wat met suiker en zet in de oven.

Bak de galette in 40 tot 45 minuten gaar.

EnjoY!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *