Blondine met rubychocolade

Een foodblogswap op instagram liet me deze mooie blondines maken. Ik kreeg het blog van Lianne toegewezen, van de zoetekauw, en de naam zegt een al, een blog vol met zoete recepten. Echt iets voor mij.

Ik koos haar recept voor blondies, omdat ze al een poos op mijn bake-lijstje stonden. Was dus niet zo moeilijk kiezen, maar toch liet ik het liggen en zo lang liggen dat inmiddels de maand september al twee dagen voorbij is en ik het recept nog online moet zetten.

Bij deze dus! Met een oprecht welgemeend excuus naar Lianne.

Ook nu weer een paar kleine aanpassingen aan het recept. Ik heb het in een grotere bakvorm gebakken en in plaats van witte chocola heb ik gecondenseerde melk gebruikt. Het is een heerlijke koek geworden, die wat doet denken aan roze koek. Ik ga hem ook nog eens proberen te maken met glazuur of bruine chocola.

De koek is gebakken in een bakvorm van 20 x 30 cm.

Ingrediënten

  • 300 gram speltbloem
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 ei
  • 200 gram ruby chocolade
  • 50 gram witte chocolade

Hoe maak je het:

Smelt de roomboter in een pannetje. Roer daar de gecondenseerde melk doorheen en daarna een eitje totdat het helemaal goed gemengd is. Meng de bloem met de suiker door elkaar en roer met een garde door het gecondenseerde melk mengsel. Schenk in je (met bakpapier beklede) bakvorm en bak in de oven op 175°C (hetelucht) in 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Smelt de ruby chocolade au bain marie en schenk over de koek. Smelt de witte chocolade in een spuitzak en spuit daar strepen mee over de ruby chocolade. Trek nu met een sateprikker mooie strepen.

En nu genieten!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *